Frisse zomerse ijsjes!

19400232_1484014624992950_6273248497272963680_o
Bij het opruimen van mijn keuken kwam ik ze weer tegen: Vormpjes om zelf ijsjes te maken. Zeg nou zelf: wat is er nu leuker dan zelf ijsjes maken? Deze ijsjes zijn lekker fris en gemaakt van yoghurt, framboos en basilicum. Lekker puur. Omdat er een verschil is tussen “fris” en “te zuur” zit er ahornsiroop door. Hoeveel? Dat is een kwesties van smaak. Door kou proef je het zoet minder. Je ijsmengsel kan dus een beetje aan de zoete kant zijn en is dan in bevroren toestand gewoon voor jou net zoet genoeg.

Gezond snoepen en dan toch zoveel ahornsiroop gebruiken? Ecolientje, hoe zie jij dat? Een ijsje is voor mij een extraatje, voor heel af en toe. En dat mag daarom ook echt een feestje zijn. Dus fris, maar ook zoet genoeg. En er behalve zoet is er meer wat bijdraagt aan dat feestgevoel: de fris-rode frambozen, de verrassende smaak van basilicum, het leuke ijsvormpje met die vrolijke kleur.

Recept:
150 gram volle yoghurt
25 gram frambozen
20 gram ahornsiroop
8-10 blaadjes basilicum
snufje zout

Snij de frambozen in vieren en snij de basilicum in smalle reepjes. Meng alle ingrediënten door elkaar. Schenk het mengsel in de ijsvormpjes en zet het een paar uur in de vriezer.

Bronvermelding recept: het recept heb ik heel lang geleden gelezen in tijdschrift of nieuwsbrief van Velt (Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s