Kleur op je bord! Wat dacht je van ….. blauw?

2017-08-09 blauw op je bordBlauw is een rustige kalme kleur die we in ons eten niet zo veel tegenkomen. Met deze kruidige hapjes voeg je een toefje diep-blauw toe aan je aan je maaltijd: Frisse, knapperige komkommer met een geitenkaas-venkel-crème en een borage-bloemetje.
Borage wordt ook wel “komkommerkruid” genoemd. En dat is niet voor niets: de bloemen hebben een lichte komkommersmaak. Een smakelijk en feestelijk bloemetje dus. Ze verwelken snel, dus je kunt ze pas vlak voor gebruik oogsten.

ingrediënten:
komkommer
zachte witte geitenkaas
yoghurt of kwark (wat je lekker vind of in huis hebt)
venkelblad (fijngesneden)
gemalen venkelzaad
borage bloemetjes

Was de komkommer en snijd hem in plakjes. Meng de geitenkaas met yoghurt (of kwark) met een mixer tot een zachte crème. De verhouding kaas/yoghurt hangt af van de dikte van de kaas, de yoghurt en je eigen voorkeur. Voeg elke keer een beetje yoghurt toe, net zo lang tot je de dikte mooi vind.

Voeg nu fijngesneden venkelblad toe en het gemalen venkelzaad (naar smaak). Je kunt het venkelblad vervangen door dille. In dat geval voeg je voor de smaak wat meer gemalen venkelzaad toe. Doe de kaas crème in een spuitzak en spuit op elk komkommerplakje een toefje kaas. Maak elk hapje af met een borage-bloemetje.

2017-08-09 blauw op je bord

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s