Kleur op je bord: wit!

20180416_193022

Eten wordt aantrekkelijker als het er mooi uit ziet en als het kleur heeft. Wit eten vinden we vaak saai. Wat nu als we deze kleur eens anders gaan bekijken? Hoe zou het zijn als je een maaltijd zou maken met alleen maar wit?

Laat je inspireren door het Puur White Menu van Restaurant The White Room in Amsterdam. Filmpje: puur white menu – eerste verjaardag van the white room

Wit is licht, wit geeft rust en ruimte. Door wit komen andere kleuren nog meer tot uiting. Met witte saus kun je de kleuren op je bord verzachten. Met witte accessoires kun je je tafel stijlvol inrichten: mooi wit satijnen kleed, een witte kaarsen in een zilveren kandelaar, en fraai wit bloemstukje en wit servies. Denken aan een winters wit landschap brengt verstilling, en maakt dat je aandacht weer een beetje naar binnen keert.

Bij wit kun je denken aan: melk, yoghurt, ei, kokos, bloemkool, radijs, zilveruitjes, witte ui, lyches, fetakaas, zachte geitenkaas, gestoomde witvis, witte rijst, wit brood, ijsblokjes.
En iets minder wit, meer richting crème: witte bonen, witlof, pastinaak, knolselderij, knoflook, asperge, roomsaus, cottage cheese, sesamzaadjes, amandel, , wraps, wit brood, rauwe witvis, kip, noedels, pasta’s, roomijs en witte wijn.

En wat dacht je van een extra feestelijk bord met eetbare bloemen: witte dovenetel, viooltjes, roos, stokroos, lindebloesem, bloemen van de ui en knoflook, bloemen van kruiden als basilicum, koriander en peterselie?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s