Witlofbootjes – witlof voor beginners

2017-07-19 witlof bootjesEen zomerse salade: een beetje bitter maar wel erg lekker! Zo maak je van witlof een allemansvriendje.

Witlof is een groente die je prima kan verwerken in salades. Hij is fris en knapperig. En hij is ook bitter en kleurloos. Door de witlof te combineren met andere ingrediënten kun je er een allemansvriendje van maken. Lekker als maaltijdsalade, borrelhapje of voorgerecht.

Bitter, het is aan smaak waar we niet zo graag veel van eten. Er zijn ook bittere smaken we wel graag hebben zoals chocolade, koffie, bier. Bitter in combinatie met vet en zoet doet het dus wel goed. Door de witlof te combineren met iets zoets, iets fris, iets zuur, wat zout, wat vet, wat zacht/smeuïg en ingrediënten met wat stevigheid, maak je er een smakelijke salade van.

Zoals bijvoorbeeld deze witlof-bootjes: witlof met rode puntpaprika, kaas en pijnboompitjes.

Maak een dressing van balsamicoazijn, zonnebloemolie, peper en zout. Snij de puntpaprika in blokjes en meng de dressing er door. Rooster de pijnboompitjes. Snij de jong belegen kaas in blokjes. Snij de witlofbladeren los de stronk. Meng de paprika, kaas en pijnboompjes en vul de witlof met dit mengsel.

zoet: puntpaprika en pijnboompitjes
fris en zuur: balsamico-azijn
zout: kaas
vet: zonnebloemolie, pijnboompitjes, kaas
zacht /smeuïgs: kaas
stevig: pijnboompitjes (hard), puntpaprika (knapperig)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s