Feestelijke drankjes: mocktails

Zomer, zwoele zomeravonden en feestelijke drankjes. Wie houdt er niet van? Met de tropische warmte zul je je beter voelen als je voldoende drinkt. Zo kun je, ondanks de warmte, nog een beetje helder blijven.  Met “infused water” (ook wel bekent als “water met een smaakje“) ziet het water er fris en vrolijk uit.

Op zijn tijd kun je verlangen naar een glas dat meer smaak heeft. Dat frisser is, of zoeter of wat pittiger. Een beetje scherp, of een vleugje bitter. Mocktails zijn deze zomer helemaal “in”. Mocktails zijn feestelijke cocktails met veel smaak en zonder alcohol. Zo blijf je nuchter. Je blijft, letterlijk en figuurlijk, met twee been op de grond. Hoe fijn is het als je je de dag erna ook nog een beetje feestelijk voelt :-).

Mocktail inspiratie
Wat dacht je van deze drie drankjes met zomerfruit en prachtige namen: Thai Cherry mocktailBerry Basil mocktail en Orange Raspberry mocktail.

20180628_155129

Dit drankje is mijn favoriet: limoensap (lekker veel :-)) met stukjes limoen, dunne plakjes mini-komkommer, vlierbessensiroop en steranijs.

Vlak voor het serveren schenk je er koud bruisend bronwater bij en voeg je een paar ijklontjes toe.

Voor degene die van lekker zoet houdt: dit is het originele recept voor een komkommermocktail met limoen en steranijs.

 

Alleen al vanwege de naam zou je ze een keer willen proeven, deze twee klassiekers in een nieuw jasje: de nada colada (met kokos en ananas) en de virgin mojito  (met munt, limoen en suiker).

Happy drinks
Het kan nog gekker! Op de site van happydrinks vindt je grappige recepten met namen als Komkommie, Bloody Carrot, Message to Heaven en Boswandeling.

Smaak te pakken?
Zelf doe ik graag inspiratie op in boeken.  In een fijne stoel lekker bladeren, plaatjes kijken en al lezend een voorstelling maken van het gerecht of drankje.  Voor de boekengek en plaatjesliefhebber heb ik drie tips:

IMG_1730

100 Mocktails. 0% alcohol en 100% smaak! In dit boek vind je 100 verrassende en originele mocktails, opgedeeld in de rubrieken: sweet, sour, frozen, munch, veggie, bitter, spicy, creamy, hot stuff, beer, coffee en tea. Voor elk wat wils. Ook lees je in dit boek recepten van 15 basis-siropen en 5 limonades waarmee je ook zelf creatief aan de slag kunt.

 

 

IMG_1705

Limonade. In dit boek geven Arno en Mireille (The Holy Kauw Company) de geheime recepten voor hun drankjes prijs. Van siroop tot mocktail, van ijsthee tot shrub, allemaal zelf te maken. Met meer dan 50 recepten voor alcoholvrije drankjes in talloze smaakcombinaties.

 

IMG_1733

Alcoholvrije dranken. Geschreven door Eva Derndorfer en Elisabeth Fischer. De inhoud van het boek is spannend en kleurrijk: Een boek vol dorstlessers, feestelijke drankjes, dessert drinks en smoothies. Een boek om dorst van te krijgen 🙂

 

 

 

Tot slot wens ik jullie een fijne feestelijke zomer!

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s