Coeur de Boeuf: echte schoonheid zit van binnen

 

Coeur de Boeuf

Coeur de boeuf. Een tomaat met een bijzondere vorm. Deze vleestomaat heeft geen mooie dieprode tomatenkleur. Anders dan door de kleur zou verwachten heeft deze tomaat een volle, frisse smaak. Het vruchtvlees is lekker stevig en is daardoor heel geschikt voor salades, als broodbeleg of om te vullen. Ook voor  stoofschotels en groenteomelet is hij heel geschikt. Een tomaat met een bijzonder karakter.

Couer de Boeuf

Coeur de boeuf, een vleestomaat met karakter. Vertaald in het nederlands heet hij “ossenhart”.  Als je de tomaat doormidden snijdt dan zie je waarom hij zijn naam heeft gekregen.

Coeur de Boeuf
Couer de Boeuf herken je aan zijn onregelmatige gerimpelde vorm.

Coeur de Boeuf. Voor ik hem leerde kennen vond ik het maar een lelijkerd, met zijn geribbelde uiterlijk, zijn onregelmatige vorm en zijn bescheiden oranjerode kleur. Inmiddels weet ik beter. Ook al lijkt hij van buiten onrijp, het mooie rijpe karakter zit van binnen. Hij is om op te vreten! Mijn BFF: Coeur de Boeuf.

2DSC_0123
Groentesaus met Coeur de Boeuf.

De Coeur de Boeuf blijft bij het bakken mooi stevig.  In deze groente saus heb ik ook Roma tomaten meegebakken en ingekookt voor een intensieve tomatensmaak. Die tomaten geven de saus uiteindelijk veel smaak en kleur. De tomatensmaak beleef je echter beter als je ook stukjes tomaat ziet. Daarvoor is de Coeur de Boeuf  heel geschikt.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s