Wildplukken – eten uit de natuur

Ben je net als ik zo’n snuffelaar die graag de boeken in duikt voor inspiratie? De sfeer proeven van mooie gerechten. Genieten van mooie plaatjes in kookboeken. Verdwalen in de wondere wereld van eten met je zintuigen. Lezen over de eetcultuur van andere tijden en andere landen. Lezen, verkennen, onderzoeken. Je kunt er uren mee zoet zijn.

Je bent van harte welkom om snuffelen in mijn digitale boekenkast. Op deze boekenplank vind je een collectie met boeken over: wildplukken.

Wandelen in de natuur is een bron van rust. In de natuur kun je van alles vinden dat eetbar is. Wat is er nou leuker dan in de keuken iets klaarmaken van ngrediënten die je verzameld hebt? Wildplukken maakt dat je tijdens de wandeling bewuster om je heen gaat kijken. Je tempo vertraagd, en je wordt je bewusten van alle indrukken die je opneemt uit je omgeving. Verwonder je over alle moois dat je om je heen ziet!

IMG_3272

De wilde kalender Auteur: Elsje Bruijnesteijn

Bijzondere smaken uit streek  en seizoen. Handzame gids van alle lokale en (wilde) delicatessen van eigen bodem. ‘De Wilde Kalender’ geeft een vierseizoenenoverzicht van lokale delicatessen als bloemen, fruit, groente en kruiden. Maar ook van paddenstoelen (de veilige), noten, bomen (!) en zelfs vlees, vogels en vissen. Hoe smaakt het? Waar groeit het? Wanneer is het te plukken of te oogsten en waar is het te koop? Een boek met praktische tips, recepten en veel wildplukinformatie.

 

 

IMG_3269

 

Wildplukkertjes Auteur: Erika Bakker

Op zoek naar eetbare bloemen, planten en vruchten uit de natuur? En wil je weten wat je er allemaal mee kunt doen, zoals koken of knutselen? Een boek met een plukkalender, landschappenkaart en plukaanwijzingen. Daarna is informatie opgenomen die je nodig hebt om, wandelend en verzamelend door seizoenen en natuurgebieden, als een echte wildplukker aan de slag te gaan!

 

 

IMG_3277.JPG

 

Eetbare natuur Auteur: Hanneke Videler

Een kookboek voor wat in Nederland uit het wild te halen valt. Hanneke Videler kookt al jarenlang met ogenschijnlijk ongebruikelijke ingrediënten die in de ons omringende natuur te vinden zijn.
In dit boek legt ze uit hoe we aan die ingrediënten kunnen komen en geeft ze een aantal leuke recepten.

 

 

IMG_3281

 

Het grote wildplukboek Auteur: Edwin Flores

Het is hip en trendy, je eigen eten sprokkelen in de natuur. Maar hoe pak je dat aan? Waar moet je op letten? Wat kun je wél eten en waar moet je met een grote boog omheen lopen? Edwin Florès beschrijft in dit boek de geheimen van het wildplukken.