Koken met bloemen, kruiden en specerijen

Ben je net als ik zo’n snuffelaar die graag de boeken in duikt voor inspiratie? De sfeer proeven van mooie gerechten. Genieten van mooie plaatjes in kookboeken. Verdwalen in de wondere wereld van eten met je zintuigen. Lezen over de eetcultuur van andere tijden en andere landen. Lezen, verkennen, onderzoeken. Je kunt er uren mee zoet zijn. Je bent van harte welkom om snuffelen in mijn digitale boekenkast.

Op deze boekenplank vind je een collectie met boeken over: koken met bloemen, kruiden en specerijen.

IMG_1765

 

Bloemen met Smaak.
Auteur: Anna Koster.

Eetbare bloemen zijn vrolijk, feestelijk, smaakvol en verbinden je met de natuur. Dit boek laat zien welke bloemen geschikt zijn om je maaltijd op te fleuren – en biedt vele andere toepassingen, creatieve tips en verrassende recepten. Elk vanuit hun eigen specialisme, geven 20 experts hun top 5’s van eetbare bloemen.

 

 

IMG_1828

 

Eetbare schoonheid.
Auteurs: Ellen Wagenaar en Annemarie Kok.

In dit boek komen twee mooie onderwerpen samen: schoonheid en eten. Het verzorgen en voeden van het lichaam, van binnen en van buiten met geurige, 100% natuurlijke huidverzorging (Ellen) en avontuurlijke, smakelijke en pure gerechten (Annemarie). Een boek met verrassende en vernieuwende recepten, vele weetjes en tips.

 

 

IMG_1759

 

Koken met bloemen & kruiden.
Auteur: Pip McCormac.

Koken met kruiden & bloemen geeft je een overzicht van tientallen kruiden en eetbare bloemen die je zelf makkelijk kunt kweken, vervolgens oogsten en … vervolgens gebruiken in de keuken. Met kruiden- en bloemenlexicon, smaakwijzer en kweektips voor tuin en balkon.

 

 

 

IMG_1744

 

Koken met kruiden.
Auteur: Créosa Govaers.

Scones met look en rozemarijn, peterseliewijn, wortelcake met kurkuma, lavendelhoning, mueslirepen met gember, geraniumcake, fudge met rozemarijn, karwijzaadbrood. Spannende namen voor bijzondere gerechten. Ze werden gecreëerd door aromatherapeute Créosa Govaers. Als geen ander weet ze hoe ze essentiële oliën van kruiden en verse kruiden kan verwerken in recepten.

 

 

IMG_1749

 

Spice Wise.
Auteur: Michel Hanssen.

Koken met kruiden- en specerijmixen zonder zout, geschreven door Michel Hanssen. Tover met kruiden en specerijen. Kijkend, ruikend, proevend en ervarend gaat er een wereld aan smaken voor je open. Spice Wise gaat over genieten, over ontdekken en spelen met smaken. Alle recepten in dit boek zijn dan ook zonder toegevoegd zout.

 

 

IMG_1757

 

Het mighty spice express kookboek 
Auteur: John Gregory-Smith.

Bereid snelle gerechten vol specerijen en ontdek nieuwe culinaire horizonnen. Voor deze fenomenale, snelle recepten heeft John Gregory-Smith zich laten inspireren door zijn reizen naar culinaire hotspots in Azië, Noord-Afrika, Zuid-Amerika en het Midden-Oosten. Door de slimme en tijdbesparende technieken zijn de meeste recepten uit het Mighty Spice Express Kookboek binnen 15 minuten klaar.

 

 

IMG_2032

 

Het mighty spice kookboek
Auteur: John Gregory-Smith..

Smaakvolle gerechten met niet meer dan 5 specerijen per recept. John heeft zich tijdens zijn reizen over de hele wereld laten inspireren tot de verrukkelijke recepten die in dit kookboek zijn verzameld.