Koken met de seizoenen

Ben je net als ik zo’n snuffelaar die graag de boeken in duikt voor inspiratie? De sfeer proeven van mooie gerechten. Genieten van mooie plaatjes in kookboeken. Verdwalen in de wondere wereld van eten met je zintuigen. Lezen over de eetcultuur van andere tijden en andere landen. Lezen, verkennen, onderzoeken. Je kunt er uren mee zoet zijn. Je bent van harte welkom om snuffelen in mijn digitale boekenkast. Op deze boekenplank vind je een collectie met boeken over: koken met de seizoenen.

IMG_1770

 

Liever Lokaal
Auteur:  Annette van Ruitenburg.

Elke dag een uniek recept met lokale producten uit het seizoen! Een boek met veel mooie foto’s en recepten. Leuk om te lezen, fijn om te gebruiken en inspirerend om door heen te bladeren. De seisoenen komen in dit boek tot leven!

 

 

 

 

IMG_1776

 

Van Eigen Erf
Auteur: Maria van Boxtel

Biologisch boerenkookboek. Koken met de oogst van de biologische boer. Dit kookboek gaat over écht eten, over de bezigheden op de biologische boerderij, welke oogst er in die periode van het land komt en hoe je daarmee puur kunt koken.  Een reis door de seisoenen.

 

 

 

IMG_1777

 

Echt eten / met de groenten van Jon
Auteur: Jonathan Karpathios

In Echt eten vind je de favoriete recepten van Jonathan Karpathios die in zijn keuken onontbeerlijk zijn. Voor de recepten in Echt eten gebruikt Karpathios ingrediënten die zonder kunstmatige toevoegingen tot stand zijn gekomen. Bovendien kookt hij met respect voor het dier, luisterend naar elk moment van het seizoen.