Koken met kleur

Ben je net als ik zo’n snuffelaar die graag de boeken in duikt voor inspiratie? De sfeer proeven van mooie gerechten. Genieten van mooie plaatjes in kookboeken. Verdwalen in de wondere wereld van eten met je zintuigen. Lezen over de eetcultuur van andere tijden en andere landen. Lezen, verkennen, onderzoeken. Je kunt er uren mee zoet zijn. Je bent van harte welkom om snuffelen in mijn digitale boekenkast. Op deze boekenplank vind je een collectie met boeken over: Koken met kleur.

IMG_1833

 

Koken met Kleur  Auteur: Joke Boon

Een kleurrijk boek van Joke Boon met als subtitel “Eet jezelf vrolijk en gezond!”. Door natuurlijk kleurig te eten krijg je bijna vanzelf alle voedingstoffen binnen, zonder ingewikkelde theorieën of formules. Een boek om blij van te worden!

 

 

 

IMG_2017

 

Koken met kleur 

Makkelijk Te Maken Aantrekkelijke Maaltijden En Vrolijke Tafelontwerpen. Fit boek is geschreven door Vardit Kohn.  Eenvoudig te maken recepten die zijn ingedeeld op kleur: Rood, oranje, geel, wit, groen, paars, bruin en zwart.

 

 

 

 

IMG_2010

 

Groente – ga voor kleur!.

Groenten geven kleur aan je dag. Je kunt ze onbegrensd snacken en ze maken elke maaltijd uniek. Dit kookboek van het Voedingscentrum staat boordevol informatie over groente en heerlijke groenterecepten voor bij brood, de lunch en avondmaaltijd.

 

 

 

IMG_1862

 

I love groente.

Auteur: Janneke Vreugdenhil.

I love groente is een ode aan groente in alle kleuren van de regenboog. Van de prachtig purperen aubergine tot fladderige frisgroene raapsteeltjes en van het knaloranje worteltje tot de sappige, blozende tomaat. Met originele, maakbare, gezonde en natuurlijk vooral verrukkelijke recepten.

 

 

IMG_1847

 

Groentebijbel. Auteur: Mari Maris.

Groentebijbel is geen vegetarisch kookboek maar een standaardwerk waarin Maris haar ervaringen als kok en groenteboer bijeen heeft gebracht. Ook laat ze zien hoe de groenten groeien en weet ze over elke groentesoort interessante wetenswaardigheden te vertellen. Een boek met meer dan 65 groentesoorten, 850 recepten, een eindeloze lijst variaties daarop en bijpassende serveersuggesties.

 

 

IMG_2148

 

Spiralize! Auteur: Stephanie Jeffs.

Supergezonde recepten met in spiralen gesneden groenten. Spiralize! bevat ruim 40 smakelijke recepten waarmee je snel een gezonde maaltijd met veel groenten kunt bereiden. De groenteslierten en krullen zijn niet alleen lekker en gezond, maar zien er ook nog eens uitnodigend uit op je bord.

 

 

 

IMG_3262

Barstensvol leven Auteur: Petra Essink

Wat is vitaliteit? Wat is vitale voeding? Hoe verbouw je vitale voeding? Hoe onderzoek en bepaal je de vitaliteitswaarde van voeding? En wat doet vitale voeding met je gezondheid? Deze vragen komen in dit boek aan bod, waardoor het mogelijk wordt om helder(der) over het levende aspect van voeding te kunnen nadenken, spreken en handelen. Een boek met prachtige foto’s en verhalen van verschillende boeren, artsen, een kok, bodemkundigen, een zaadteler en diverse wetenschappers, allen pioniers en tevens specialisten op het gebied van voedingsvitaliteit.