Lekker vega!

Ben je net als ik zo’n snuffelaar die graag de boeken in duikt voor inspiratie? De sfeer proeven van mooie gerechten. Genieten van mooie plaatjes in kookboeken. Verdwalen in de wondere wereld van eten met je zintuigen. Lezen over de eetcultuur van andere tijden en andere landen. Lezen, verkennen, onderzoeken. Je kunt er uren mee zoet zijn. Je bent van harte welkom om snuffelen in mijn digitale boekenkast. Op deze boekenplank vind je een collectie met vegetarische kookboeken.

IMG_1866

 

De snelle vegetarier .

Auteur: Jacinta Bokma. 

Lekker gezond, smaakvol en verleidelijk eten. Maar ook fantasierijk, gemakkelijk en supersnel. Jacinta Bokma laat zien dat je al die wensen kunt vervullen neemt je mee naar een vegetarische wereld met onbegrensde mogelijkheden op culinair gebied.

 

 

 

IMG_1874

 

De dunne vegetarier.

Auteur: Antoinette Hertsenberg.

Antoinette Hertsenberg deelt haar eigen keukengeheimen met iedereen die snakt naar vegetarische gerechten die in no time op tafel staan, geen ‘moeilijke’ ingrediënten bevatten en vooral gezond en lekker zijn voor het hele gezin.

 

 

 

IMG_1867

 

De kleine vegetariër.  

Auteurs: Antoinette Hertsenberg en Marion Pluimes.

In dit boek geven Antoinette Hertsenberg en diëtiste Marion Pluimes tips, adviezen en vooral heel erg veel lekkere en voedzame recepten voor kinderen van alle leeftijden. Van baby’s, peuters en kleuters tot aan tieners; voor iedere groep zijn er lekkere vegetarische recepten, die bovendien – met een beetje hulp – ook door de kinderen zelf gemaakt kunnen worden.

 

IMG_1885

 

Een nieuwe kijk op eten

Auteur: Anna Jones.

Alledaags vegetarisch in meer dan 200 smakelijke en voedzame recepten. Anna Jones’ eerste kookboek geeft een heel moderne kijk op vegetarisch eten – recepten die gezond, voedzaam, heel lekker en gemakkelijk te maken zijn. Vol recepten waarin het volledige aanbod van vegetarische ingrediënten wordt gebruikt – verschillende granen, zaden en seizoensgroenten. Leuke en smakelijke recepten.

 

IMG_1856

 

Peulvruchten. 

Auteur: Jenny Chandler.

Een inspirerend kookboek met meer dan 160 eigentijdse en inspirerende recepten met onder andere bonen, peulen, kikkererwten en linzen.

 

 

 

 

IMG_1850

 

Bonen! 

Auteur:  Joke Boon.

Elke maand 12 verrassende recepten met bonen.

 

 

 

 

 

IMG_2144

 

Non*fish*a*li*cious.

Auteur: Lisette Kreischer.

Het visvervangende kookboek is HET antwoord op de vraag hoe we de oceanen kunnen beschermen: een kookboek met 50 heerlijke, visvervangende, gerechten op plantaardige basis. De smaak van de zee zonder zee.

 

 

 

IMG_1847

 

Groentebijbel. Auteur: Mari Maris.

De Groentebijbel is geen vegetarisch kookboek maar een standaardwerk waarin Maris haar ervaringen als kok en groenteboer bijeen heeft gebracht. Ook laat ze zien hoe de groenten groeien en weet ze over elke groentesoort interessante wetenswaardigheden te vertellen. Een boek met meer dan 65 groentesoorten, 850 recepten, een eindeloze lijst variaties daarop en bijpassende serveersuggesties.

 

 

IMG_3285

 

Tsukemono Auteur: Peter van Berckel

Snelle groentefermentaties uit Japan. Sukémono is de Japanse verzamelnaam voor gefermenteerde groenten, wat wij in het westen pickles noemen. In Japan worden tsukémono-pickles bij iedere maaltijd als bijgerecht gegeten. In dit boek leert Peter van Berckel je om op een eenvoudige en snelle manier groente-pickles te maken. Je kunt kiezen uit meer dan vijftig – veelal vegan – traditionele Japanse recepten en pickles uit de westerse keuken.

 

Nog meer vegetarische inspiratie vind je op mijn boekenplank met kookboeken met Smaken uit het Midden-Oosten.