Mindful eten

Ben je net als ik zo’n snuffelaar die graag de boeken in duikt voor inspiratie? De sfeer proeven van mooie gerechten. Genieten van mooie plaatjes in kookboeken. Verdwalen in de wondere wereld van eten met je zintuigen. Lezen over de eetcultuur van andere tijden en andere landen. Lezen, verkennen, onderzoeken. Je kunt er uren mee zoet zijn.

welkom om snuffelen in mijn digitale boekenkast. Op deze boekenplank vind je een collectie met boeken over: Mindful eten.
Mindful eten, eten met aandacht. Het klinkt misschien heel hip, maar is in essentie niet meer dan in het moment helemaal aanwezig zijn. Als je eet, dan eet je. Niets meer en niets minder. Als wat je doet, doen je met volle aandacht. Je doet een ding tegelijk.
Het klinkt eenvoudig en toch blijkt het alles behalve makkelijk om in een tijd vol drukte en prikkels een beetje rust te vinden. Met oefening kun je je zelf trainen om stapje voor stapje meer rust te vinden.

IMG_2014

 

Ontspannen eten.
Auteur: Rita Zeelenberg. 

Een luchtig geschreven boek met veel leuke eetoefeningen naar mindfulness-principes.

 

 

 

 

 

 

IMG_2022

 

Mindful eten
Auteur: Suzan Albers.

Suzan Albers schreef dit boek over stoppen met gedachteloos eten en weer leren genieten. Dit compact geschreven boek bevat onder andere vragenlijsten en meditatieoefeningen.

 

 

 

 

IMG_2025

 

Mindfood. Auteur: Pavel G Somov .

Dit boek biedt je 141 praktische oefeningen die je laten spelen met je eten en je nieuwe smaken en aroma’s leren ontdekken. Hiermee kun je met je volle aandacht in het nu eten, je bewust worden van je eetgewoonten – en deze veranderen, zodat je kunt stoppen met overeten. Met MINDFOOD kun je stoppen met gedachteloos eten. Eet bewust en geniet meer!

 

 

IMG_3243

 

Hap slik weg Auteur: Brian Wansink

In dit baanbrekende boek laat voedselexpert Brian Wansink zien waarom u zich meestal niet realiseert hoeveel u eet, wat u eet – en waarom u eigenlijk eet. Brian Wansink weet alles af van de verborgen drijfveren die ons eetgedrag bepalen. Aan de hand van grappige en slimme experimenten neemt hij ons mee op een fascinerende speurtocht langs de geheimen achter onze eetgewoontes.

 

 

IMG_2891

 

Slim by design Auteur: Brian Wansink