Smaken uit het Midden-Oosten

Ben je net als ik zo’n snuffelaar die graag de boeken in duikt voor inspiratie? De sfeer proeven van mooie gerechten. Genieten van mooie plaatjes in kookboeken. Verdwalen in de wondere wereld van eten met je zintuigen. Lezen over de eetcultuur van andere tijden en andere landen. Lezen, verkennen, onderzoeken. Je kunt er uren mee zoet zijn. Je bent van harte welkom om snuffelen in mijn digitale boekenkast.

Op deze boekenplank vind je een collectie met boeken over: smaken uit het Midden-Oosten.

De keuken van het Midden-Oosten: een bron van inspiratie. Pure ingrediënten zoals noten, granen,  peulvruchten, groene kruiden en specerijen worden omgetoverd tot heerlijk geurende kleurrijke gerechten. Kookboeken vol verhalen over verre landen en oude culturen om in te bladeren, te lezen en om mee te koken.

IMG_1881

 

Veggiestan. Auteur: Sally Butcher.

Een vegetarische reis door het Midden/Oosten. Veggiestan opent een nieuwe culinaire vegetarische wereld. Het Midden-Oosten biedt een ongekende veelzijdigheid aan geurige specerijen, aromatische kruiden, peulvruchten en granen. Veggiestan laat zien dat het Midden-Oosten suddert, pruttelt en borrelt van de verrukkelijke vegetarische tradities en gerechten.

 

 

IMG_1883

 

Snackistan. Auteur: Sally Butcher.

Kleine hapjes met grote smaken, op een stokje, zonder stokje, vis, vlees en vegetarisch, maar ook de thuiskeuken laat zij niet onaangetast. In het Midden-Oosten, waar bazaars en markten tot het wezen van de bevolking horen, zijn street food en mezze een niet weg te denken fenomeen. Eten is de essentie en bestaat altijd uit een keur aan smaken, specerijen en ervaringen.

 

 

De Perzische Keuken - Yasmin Khan

 

De Perzische Keuken. Auteur: Yasmin Khan.

Recepten en verhalen.De auteur-kok, geboren in Londen, bezocht in haar jeugd regelmatig haar familie in Iran. Ze schreef dit kook- en reisboek uit de wens iedereen kennis te laten maken met het Iran zoals zij het kent.

 

 

 

 

IMG_1878

 

Het hummus kookboek. Auteur: Sarah Leweis.

Een boek vol met hummus recepten,. Een must-have voor iedereen die gek is op hummus: Verrassende recepten voor een veelzijdige klassieker, gemaakt van kikkererwten met tahini (sesampasta).

 

 

 

 

IMG_2020

 

Mijn Syrische keuken.

Auteur: Zina Abboud.

Zina Abboud vluchtte vier jaar geleden uit Aleppo. Nu laat ze Nederland kennismaken met de rijke smaken van het Midden-Oosten. Exotische kruidenmengsels gecombineerd met maar een paar ingrediënten – dat is de Midden-Oosterse keuken. Maak kennis met haar stad Aleppo, de plek waar zij voor de oorlog zo gelukkig was. Haal de gastvrijheid van Syriërs bij jou in huis.

 

IMG_1889

 

Een culinaire reis door het Midden-Oosten. Auteur: Bethany Kehdy.

Met dit boek reis je langs de keukens van het Midden-Oosten en Noord-Afrika. In dit boek onthult Bethany Kehdy een rijk gevarieerd scala aan andere culinaire schatten uit dit gebied. Hiervoor heeft ze traditioneel plattelandsvoedsel gecombineerd met stedelijke feestmaaltijden en er vervolgens een hedendaagse draai aan gegeven.

 

 

IMG_1877

 

Mijn Arabische keuken.  

Auteur: Mounir Toub.

Mounirs liefde voor de Arabische keuken is hem letterlijk met de paplepel ingegoten. Hoewel hij van diverse meesterchefs veel heeft geleerd, blijft zijn moeder zijn allergrootste kookidool: ‘Ik zag door haar al vroeg in dat je met eenvoudige, goed bereide gerechten mensen gelukkig maakt.’ Aan de hand van klassiek en modern Arabische recepten laat zien hoe lekker, gezond en veelzijdig deze keuken is.

 

IMG_2995.jpg

 

Supra Auteur: Tiko Tuskadze

Een kookboek in het Engels met lekkere recepten voor een Georgische maaltijd (Supra): een tafel vol met gerechten. Een kookboek vol verhalen over de culinaire tradities van Georgië.