Vers koken zonder pakjes en zakjes

Ben je net als ik zo’n snuffelaar die graag de boeken in duikt voor inspiratie? De sfeer proeven van mooie gerechten. Genieten van mooie plaatjes in kookboeken. Verdwalen in de wondere wereld van eten met je zintuigen. Lezen over de eetcultuur van andere tijden en andere landen. Lezen, verkennen, onderzoeken. Je kunt er uren mee zoet zijn. Je bent van harte welkom om snuffelen in mijn digitale boekenkast. Op deze boekenplank vind je een collectie met boeken over: vers koken zonder pakjes en zakjes.

deze

 

Koken met Karin – handboek oven
Auteur: Karin Luiten

Koken met Karin laat je in dit boek zien hoe je álles uit je oven kunt toveren. Van borrelhapjes, quiches, brood, pasta, groot vlees en stoompakketjes tot taart, cake, gebakjes,

 

 

 

 

Koken met Karin – Het grote zonder pakjes & zakjes kookboek. Een leuk en praktisch kookboek. Gezond en toch lekker koken was nog nooit zo makkelijk! Het recept is oersimpel; gooi alle pakjes en zakjes de deur uit en ga zelf aan de slag.

Slim zonder pakjes & zakjes. Een leuk en praktisch boek van Karin Luiten. Slim zonder pakjes en zakjes volgens de methode Koken met Karin betekent elke dag gevarieerd en lekker eten, optimaal gebruikmaken van wat je in huis hebt, efficiënt boodschappen doen en niks weggooien. Duurzaam en gezond, zonder dat je er moeite voor hoeft te doen.

IMG_2007

 

Koken met Kennis
Auteurs: Eke Mariën en Jan Groenewold.

Lekkere recepten wetenschappelijk verklaard. Een boek met theorie, recepten en interessante weetjes.  Interessant boek voor iedereen die de wetenschap achter het koken wil ontdekken.

 

 

 

 

IMG_2005

 

Bakken met Kennis
Auteur: Eke Mariën

Eke Mariën leert ons ‘het waarom’ van het bakproces, op dezelfde manier waarop hij on ‘het waarom’ van het koken leerde in Cook & Chemist.
Bakken met kennis is dé gids om de juiste technieken voor het bakken van koek, gebak, taart en brood onder de knie te krijgen en om achter ‘het waarom’ van deze technieken te komen.

 

 

De Dikke Vegetarier

 

De dikke vegetarier
Auteur: Mark Bittman

Deze Nederlandstalige editie van Bittmans “How to cook everything vegetarian” heeft de titel “De dikke vegetariër” meegekregen en dat is niet zonder reden! Dit boek telt maar liefst 1008 pagina’s en bevat ruim 2000 vegetarische recepten. Een mooi handboek voor de (hobby)kok met veel goede basisrecepten.

 

 

 

IMG_3260

 

Zout, vet, zuur, hitte
Auteur: Samin Nosrat

De vier elementen van goed koken. Gedurfde benadering van het koken, door een nieuw culinair talent. Chef-kok en schrijver Samin Nosrat heeft op vele niveaus – van professionele chef-koks tot middelbare scholieren – mensen geleerd om te koken volgens haar revolutionaire en tegelijkertijd eenvoudige filosofie. Als je het gebruik van vier elementen onder de knie krijgt, zal alles wat je kookt heerlijk smaken!

 

IMG_3013

 

Vet
Auteur: Bas Robben

Bas Robben weet het zeker: vet is lekker. Vet maakt bovendien gelukkig. Alle reden om na Zuur te duiken in zijn tweede kookboek ‘Vet’. Vet geeft een gerecht niet alleen smaak, het heeft ook een functie in de keuken. En dus gaan we conserveren, frituren, konfijten, infuseren en bakken.
In ‘Vet’ tref je niet alleen spannende recepten, maar ook goede en leuke theoretische achtergrondinformatie.

 

 

IMG_2899

 

Sauzen en smaakmakers 
Auteur:  Caroline Dafgard Widnersson

Maak je eigen sauzen en smaakmakers. Ketchup, mayonaise, sambal, mosterd, za’atar, kerriepoeder en nog veel meer. Met Sauzen en smaakmakers heb je hét handvat om 99 sauzen en smaakmakers zelf te maken: ambachtelijk, lekker en zonder toevoegingen. De recepten in Sauzen en smaakmakers zijn makkelijk maakbaar.

 

IMG_2896

 

Ketchup mosterd en mayo
Auteur: Bettina Snowdon

Dit boek staat vol onmisbare recepten: niet alleen basisrecepten voor ketchup, mosterd, mayo en klassieke sauzen als curryketchup, zoete Beierse mosterd en aioli, maar ook allerlei creatieve ideeën om deze hartige sauzen op te pimpen.

 

IMG_2900.JPG

 

Mosterd
Auteur: Erik Hermkens

Mosterd: iedereen kent het. Maar hoe wordt mosterd gemaakt? Welke mosterdsoorten zijn er? Hoe is mosterd ontdekt? De antwoorden vindt u in dit boek. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe u zelf mosterd kunt maken. Voor een gemakkelijke start kunt u kiezen uit de vele voorbeeld recepten. Foto’s maken alles duidelijk zodat u in een handomdraai een verrassende nieuwe mosterd op tafel kunt zetten.

 

 

IMG_2894

De Mosterd van Abraham
Auteur: Gene Bervoets

Op zoek naar de oorsprong van bekende wereldgerechten. Samen met Zohra ontdekt Gene Bervoets de origine van de barbecue in Brazilië, in Cuba leert hij met Axel Daeseleire de perfecte mojito maken, in Marokko bereidt hij een verrukkelijke tajine voor Roos Van Acker. Naast een boeiende en rijk geïllustreerde inleiding over de lokale keuken vind je in dit boek telkens vijf authentieke recepten om zelf aan de slag te gaan.

 

IMG_3285

 

Tsukemono
Auteur: Peter van Berckel

Snelle groentefermentaties uit Japan. Sukémono is de Japanse verzamelnaam voor gefermenteerde groenten, wat wij in het westen pickles noemen. In Japan worden tsukémono-pickles bij iedere maaltijd als bijgerecht gegeten. In dit boek leert Peter van Berckel je om op een eenvoudige en snelle manier groente-pickles te maken. Je kunt kiezen uit meer dan vijftig – veelal vegan – traditionele Japanse recepten en pickles uit de westerse keuken.

 

IMG_3265

 

Een pleidooi voor echt eten
Auteur: Michael Pollan

We zouden minder eten moeten kopen en er meer voor moeten betalen. Daar worden we niet alleen zelf beter van, maar ook het milieu, ons ecosysteem en onze samenleving. Door wereldwijd te kijken naar traditionele diëten kunnen we een evenwichtig en gezond eetpatroon terugvinden. Michael Pollan verwierf wereldfaam met dit heldere en onontkoombare manifest: Echt eten, niet te veel, vooral planten.

 

 

IMG_3267

Een pleidooi voor echt koken
Auteur: Michael Pollan

Zelf koken plaatst de mens tussen natuur en cultuur – dat is de plek waar we mens het gelukkigst zijn. Pollan laat ons zien hoe de mens tot de meest vernuftige methoden kwam om rauw voedsel om te zetten in verrukkelijke spijzen en dat zelf koken dé manier is om gezonder en gelukkiger te worden. Met verhalen over zijn zoektocht aan de hand van vuur, water, lucht en aarde laat hij ons thuiskomen in de keuken.

 

 

IMG_3284

 

Foodstyling
Auteur: Roberta Deiana

Tips en trucs om van elk gerecht een visueel kunstwerkje te maken! Foodstyling geeft de thuiskok talloze slimme tips en trucs om met minimale moeite een oogverblindend gestyled bord op tafel te zetten. Vaak heeft een gerecht visuaal maar iets heel kleins nodig, zodat je als kok de ‘wow-factor’ bereikt. Het boek geeft daarnaast recepturen die deze ‘wow-factor’ al van nature bij zich dragen, zodat je een verbluffende indruk maakt als je de borden presenteert.