Smaak: Zoet

Ben je net als ik zo’n snuffelaar die graag de boeken in duikt voor inspiratie? De sfeer proeven van mooie gerechten. Genieten van mooie plaatjes in kookboeken. Verdwalen in de wondere wereld van eten met je zintuigen. Lezen over de eetcultuur van andere tijden en andere landen. Lezen, verkennen, onderzoeken. Je kunt er uren mee zoet zijn. Je bent van harte welkom om snuffelen in mijn digitale boekenkast. Op deze boekenplank vind je een collectie met boeken over: Zoet.

Zoet staat voor: veilig, voedend, comfortabel. Zoet maakt blij en geeft een behaaglijk gevoel en maakt je loom na het eten. Het is de eerste smaak die we leren kennen, moedermelk is zoet.

Zoet geeft een gevoel van warmte en geborgenheid. Geraffineerde suikers en voedingsmiddel  leveren echter geen goede stabiele energie. Bij de vertering van deze voedingsmiddelen worden mineralen gebruikt, zonder dat er iets voor terug komt. Als je minder zoet eet, verbetert je smaak. Toch kun je blijven genieten van iets zoets op zijn tijd als je kiest voor meer natuurlijke voeding die minder geraffineerd is.

Ben je op zoek naar zoete inspiratie? Snuffel rustig rond op deze boekenplank!

IMG_3031

 

Goed Zoet  Auteur: Nanne Hogeland.

Een boek vol inspiratie voor lekker bakken zonder geraffineerde suiker.

 

 

 

 

 

 

IMG_3032

 

Zo bakt Nederland – Ouderwets Hollandse lekkernijen voor de bewuste genieter 

Auteur: Irene Lelieveld.

Zo bak je lekkernijen uit de Oudhollandse keuken op een bewuste manier met de smaak van vroeger.

 

 

 

 

IMG_3029

 

Natuurlijk zonder suiker 

Auteur: Anne-Marie Reuzenaar.

Een boek vol recepten voor een leven zonder geraffineerde suiker. Natuurlijk! Zonder suiker kookboek is een gezond kookboek en gaat over recepten zonder pakjes en zakjes, zonder  geraffineerde suiker en vrijwel geheel koemelk- en glutenvrij. Gezond, maar vooral ook heel lekker en toegankelijk eten voor iedereen.

 

 

IMG_3028

 

Natuurlijk zoet 

Auteur: Hilde Demurie.

Hilde Demurie ging op zoek naar een natuurlijke en pure variant van je favoriete zoete tussendoortjes en desserten. Ze kiest bewust voor zo weinig mogelijk ingrediënten: vaak hoef je niet extra te zoeten of ze werkt met natuurlijke zoetmakers zoals honing. Het resultaat: tongstrelende zoete receptjes, zonder geraffineerde suiker en puur.

 

 

IMG_3036.JPG

 

Lisette in Luilekkerland   Auteur: Lisette Kreischer.

Sinds het verschijnen van Ecofabulous koken in alle seizoenen werd Lisette steeds vaker gevraagd naar de recepten van haar beroemde cupcakes en taarten. Lange tijd hield ze deze angstvallig geheim, maar nu is er dan eindelijk Lisette in Luilekkerland, vol overheerlijke recepten voor cupcakes en brownies, vlaaien en cheesecakes, biscotti en muffins, 100% plantaardig.

 

 

IMG_3040

 

Puur zoet  Auteur: Mariette van Tuyl.

In PUUR ZOET legt Mariette, van het populaire blog Zoetrecepten.nl, de basis tot het gezondere bakken. Dit boek helpt jou om het gebruik van toegevoegde suikers, vet en room te minimaliseren en daar een pure vervanger voor te vinden.

 

 

 

 

IMG_3033

 

Traktaties  Auteur: Marinka Bil.

Met de ruim 110 recepten in Paleo Traktaties kun je naar hartenlust genieten van de lekkerste taartjes, cakes, koekjes, desserts en nog veel meer.

 

 

 

 

 

IMG_3038

 

Zonder suiker 

Auteur: Anne Marie Reuzenaar.

 

 

 

 

 

 

IMG_3025

 

Energierepen en -balletjes 

Auteur: Fern Green.

Energierepen en -balletjes zijn de perfecte snacks. Ze zitten boordevol gezonde ingrediënten, zoals noten, vruchten, granen en zaden, en je kunt ze gemakkelijk zelf maken. Het leuke daarvan is dat dat helemaal niet lang duurt: in no time draai je een gezond tussendoortje in elkaar. De 69 recepten zijn ingedeeld in de categorieën non-bakerepen en -balletjes, gebakken repen, puree en pasta’s.