Smaak: Zout

Ben je net als ik zo’n snuffelaar die graag de boeken in duikt voor inspiratie? De sfeer proeven van mooie gerechten. Genieten van mooie plaatjes in kookboeken. Verdwalen in de wondere wereld van eten met je zintuigen. Lezen over de eetcultuur van andere tijden en andere landen. Lezen, verkennen, onderzoeken. Je kunt er uren mee zoet zijn. Je bent van harte welkom om snuffelen in mijn digitale boekenkast.

Op deze boekenplank vind je een collectie met boeken over: Zout.

Zout is heel sterk wakker makend. Zonder zout is het leven flauw. Het onttrekt en verdeelt vocht, het breekt voedselstructuren of beschermt ze. Met zout kun je de andere smaken beter tot zijn recht laten komen omdat het de andere aanwezige smaken versterkt.

IMG_3015

 

Zout, een wereldgeschiedenis Auteur: Mark Kurlansky

Zout heeft onze beschaving gevormd. Mark Kurlansky voert de lezer langs een stoet van ontdekkingsreizigers, handelaren, schrijvers, koks en natuurlijk vissers wier leven met de zee en de kabeljauwvangst verbonden was.

 

 

 

 

IMG_2814

Zilt en Bitter Auteur: Ria Loohuizen

Van zilt tot zeewier, 100 uitgelezen recepten met uitgesproken smaken.

In ‘Zilt en bitter’ deelt Ria Loohuizen de cultuurhistorische achtergronden en culinaire waarde van bekende en minder bekende planten als absintalsem, boerenwormkruid en cichorei, zeekraal, zeesla en zoutmelde. In honderd heerlijke recepten laat Ria Loohuizen de bijzondere smaken tot hun recht komen in eigenzinnige en verrassende gerechten.

 

 

IMG_3260

 

Zout, vet, zuur, hitte Auteur: Samin Nosrat

De vier elementen van goed koken. Gedurfde benadering van het koken, door een nieuw culinair talent. Chef-kok en schrijver Samin Nosrat heeft op vele niveaus – van professionele chef-koks tot middelbare scholieren – mensen geleerd om te koken volgens haar revolutionaire en tegelijkertijd eenvoudige filosofie. Als je het gebruik van vier elementen onder de knie krijgt, zal alles wat je kookt heerlijk smaken!