Smaak: Zuur

Ben je net als ik zo’n snuffelaar die graag de boeken in duikt voor inspiratie? De sfeer proeven van mooie gerechten. Genieten van mooie plaatjes in kookboeken. Verdwalen in de wondere wereld van eten met je zintuigen. Lezen over de eetcultuur van andere tijden en andere landen. Lezen, verkennen, onderzoeken. Je kunt er uren mee zoet zijn. Je bent van harte welkom om snuffelen in mijn digitale boekenkast.

Op deze boekenplank vind je een collectie met boeken over: Zuur.

Zuur werkt opwekkend, verfrissend en dorstlessend. Zuur heeft ook een waarschuwende werking:” pas op, het fruit is niet rijp”. Zure gerechten en zure dranken hebben een samentrekkend effect. Zuur eten kan de smaakpapillen prikkelen, zodat je meer speeksel aanmaken waardoor je de smaken beter proeft. Een basissmaak waar je niet als eerste aan denkt, maar wel een die je gerecht helemaal in balans kan maken.

IMG_3012

 

Zuur Auteur: Bas Robben.

Bas Robben laat zien dat zuur vaak precies is wat er mist in een gerecht, zonder dat je het zelf doorhebt. Zuur is niet alleen qua smaak interessant, maar ook zeker als bereiding. Door middel van leuke achtergrondinformatie doe je kennis op die direct toepasbaar is op je dagelijkse koken. Dit boek geeft je zestig recepten, van Oer-Hollands tot Oost-Aziatisch, waarin zuur een hoofdrol speelt.

 

 

IMG_3260

 

Zout, vet, zuur, hitte Auteur: Samin Nosrat

De vier elementen van goed koken. Gedurfde benadering van het koken, door een nieuw culinair talent. Chef-kok en schrijver Samin Nosrat heeft op vele niveaus – van professionele chef-koks tot middelbare scholieren – mensen geleerd om te koken volgens haar revolutionaire en tegelijkertijd eenvoudige filosofie. Als je het gebruik van vier elementen onder de knie krijgt, zal alles wat je kookt heerlijk smaken!