Welkom!

Proeven, ervaren, verrassen, verwonderen en beleven. Smakelijk eten met al je zintuigen!

Hoe kun je maaltijden maken met veel aandacht voor smaak?  Welke rol spelen je zintuigen en hoe zou je daar meer gebruik van kunnen maken? Ik neem je graag mee op mijn ontdekkingstocht in de wereld van de zintuigen, kleur en smaakbeleving.

Op mijn blog vind je leuke recepten vol kleur, eten met de seizoenen, koken en eten met aandacht, tips voor een goede bereiding met aandacht voor smaak, kleur en structuur, Kortom: alles wat je maaltijd mooier, leuker en smaakvoller maakt.

Eco: Lekker koken, eten en genieten van voeding die tijd heeft gehad om te groeien en te rijpen en af te rijpen. De bereiding vindt plaats zonder kunstmatige toevoegingen en met behoud van de oorspronkelijke pure smaak.  Koken met lokale en seizoensgebonden ingrediënten.

Lientje: Een knipoog naar het rijmpje “Lientje leerde Lotje lopen langs de lange Linde laan”. Oftewel: oefening baart kunst. Hoe fijn is het als je al lerende ook plezier kan beleven aan je eigen ontdekkingstocht. In alle luchtigheid zal je merken dat je steeds een beetje handiger wordt.

Ecolientje: Kleur op een bord. Met pure ingrediënten ga je aan de slag en laat jij je (mee)bewegen en (ver)leiden door alles wat je voelt en ervaart. Je voelt, je ruikt, je proeft. Er gaat heel veel aan vooraf voor die heerlijke maaltijd op je bord ligt. Het gaat daarbij onder andere over warmte, ritme, licht en beweging en balans. Je kunt elke maaltijd zien als een meesterwerkje waarin jij de kleuren op jou manier in beweging hebt gezet. Een werkstukje waar je lang van kunt genieten.

Graag neem ik je mee bij deze ontdekkingstocht. Welkom op mijn blog!